Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asbestikartoitukset puolueettomasti!

Asbestikartoitus kannattaa aina tilata puolueettomalta asiantuntijalta!

Asbestikartoituksessa pyritään selvittämään asbestin sijainti, määrä, laatu ja pölyävyys. Kartoituksesta laaditaan selkeä ja yksityiskohtainen kirjallinen raportti, joka sisältää myös toimenpidesuositukset asbestin käsittelyyn. Kartoitusraporttimme on sellaisenaan hyvä tarjouspyyntöasiakirja mahdollisia asbestipurkutöitä kilpailutettaessa. Labioratorionäytteet toimitamme ainoastaan luotettaviksi todettuihin laboratorioihin. Dokumentoimme kaikki näytteenotot.

Hinnat täältä...

 

Säästä asbestikartoituksen hinta moninkertaisesti -varmista turvallinen remontti

Asbestikartoituksella selvitetään kiinteistön mahdolliset piilevät terveysvaarat. Hyvin tehdyllä kartoituksella säästät. Meille asbestikartoituksen perimmäinen tarkoitus on minimoida terveysriskit. Satsaaminen laadukkaan kartoituksen kuluihin on hyvin pientä jo niihin kuluihin verrattuna, joita asbestista voi seurata terveydelle. Henkisistä kuluista ja terveyden ongelmista puhumattakaan. Kannattaakin siis miettiä kotiisi tehtävää kartoitusta sijoituksena terveyteen.

 

Tilaa luotettava ja laadukas kartoitus meiltä

Tehtyämme asiakkaan luona kartoituksen alkaa toinen tärkeä vaihe eli kirjallisen raportin laatiminen ja materiaalinäytteiden toimittaminen laboratorioon. Paikan päällä tehty analyysi ja raportti ovat melko turhia, jos niitä ei voida hyödyntää. Tämän vuoksi toimitamme asbestikartoituksen yhteydessä ottamamme materiaalinäytteet mahdollisesta asbestista laboratorioon analysoitavaksi. Vasta laboratoriossa tehdyllä analyysilla voidaan varmistaa, onko kiinteistössä asbestia ja tuleeko siihen tehdä jatkotoimenpiteitä. Ennen asbestikartoitusta lähtötietoina olisi hyvä olla pohjapiirustukset, isännöitsijätodistus sekä tiedot aiemmin tehdyistä remonteista.

Asbestikartoitusraportistamme selviää:

1. Asbestin sijainti remontoitavassa kohteessa. Tämä on tärkeää, jotta oikeat henkilöt ovat tekemässä oikeita toimenpiteitä, eivätkä muut altistu vaaralliselle asbestipölylle.

2. Asbestin laatu ja määrä remontoitavassa kohteessa. Urakoitsija osaa varautua oikein poistotyötä varten.

3. Asbestin pölyäminen sitä poistettaessa. Tämä liittyy turvamääräyksiin siitä, kuinka asbestityön tekijöiden tulee varautua urakkaan.

4. Ehdotus purkumenetelmästä.

Kartoitusraporttimme avulla mahdollinen asbestipurkutyö on helppo kilpailuttaa.

 

Milloin asbestikartoitus pitää teettää?

Asbestia koskeva työsuojelulainsäädäntö uudistui 1.1.2016. Uusi asbestilaki ja –asetus tiukensi vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen.  Lakiuudistuksen jälkeen asbestikartoitus on käytännössä teetettävä kaikkiin ennen vuotta 1994 valmistuneisiin rakennuksiin ennen purku- ja remontointitöiden aloittamista.

Vastuu kartoituksen teettämisestä on remontin tekijällä tai teettäjällä. Asbestikartoitus on teetettävä ennen hankkeen aloittamista.

Terveydelle vaarallista asbestia on käytetty yleisesti vuosien 1920 - 1994 välillä rakennetuissa rakennuksissa. On syytä huomioida, että asbestia saattaa esiintyä jo kertaalleen remontoiduissakin kohteissa. Esim. uusienkin keraamisten laatoitusten alla saattaa olla jäämiä vanhoista laasteista ja uusien muovimattojen alla saattaa olla vanha matto.

Suomessa tehdään edelleen paljon asbestipurkuja normaalina purkuntyönä, jolloin ihmiset altistuvat asbestille täysin turhaan.

Asbestikartoitus tulee teettää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • kylpyhuoneremontit
  • putkiremontit
  • keittiöremontit
  • ennen rakennuksen purkua
  • linjasaneeraukset
  • julkisivu- ja parvekesaneeraukset
  • vesikaton korjauksen yhteydessä
  • teknisten tilojen, ullakkojen ja kellaritilojen käyttötarkoituksen muuttuessa
  • vanhan teollisuusrakennuksen käyttötarkoituksen muuttuessa

 

Kysy lisää kartoituspalveluistamme, vastaamme mielellämme kysymyksiinne!