Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asbestimittaukset -me mittaamme, sinä hengität turvallisesti

 
Ilmamittaus kannattaa aina tilata puolueettomalta taholta!
 
Vuoden 2016 alussa voimaan tulleen asbestilainsäädännön mukaan tulee osastoiduissa asbestipurkutiloissa ennen osastoinnin purkamista altistusalueen ilman puhtaus varmistaa ilmamittauksella. Jotta tilat voidaan luovuttaa käyttöön, ei sisäilman asbestipitoisuus saa ylittää raja-arvoa 0,01 kuitua /cm3. Jos tilasta mitataan asbestinpurkutyön valmistuttua raja-arvon ylittäviä kuitupitoisuuksia, tulee tila puhdistaa uudelleen ja tehdä uusi ilmamittaus. Asbestinpurkutyön jälkeen onkin erittäin tärkeää terveyden kannalta, että saneerattu tila on huolellisesti ja oikeaoppisesti puhdistettu.
 
Asbestimittaus kannattaa siis aina tilata puolueettomalta asbestipurkuliikkeistä riippumattomalta taholta. Näin tilaaja pystyy varmistumaan siitä, että purettavan tilan osastoinnin voi purkaa turvallisesti ja tilan luovuttaa turvallisesti edelleen käyttöön. Asbestinpurkutyön jälkeisen ilmamittauksen suorittaa usein purkutyön hoitanut asbestinpurkuliike. Uusi asbestilaki määrittää, että mittaus on tehtävä, mutta ei erikseen sitä, kuka mittauksen saa suorittaa. Lähes aina ilmamittaukset sisällytetään kuuluviksi asbestinpurkutyön urakkahintaan.  Suosittelemme ilmanäytteiden ottamisen puolueettoman tahon kautta ennen ja jälkeen purkutyön.  Ennen purkua otettu näyte toimii hyvänä vertailuarvona.
 
Mittaukset kannattaa teettää myös tilanteissa, joissa epäillään asbestipölyn kulkeutumista huoneilmaan esim. taloyhtiössä suoritetun putkiremontin yhteydessä. Ilmanäytteiden ja pinnoilta otettavien pyyhkäisynäytteiden analyysituloksien perusteella voidaan varmistaa tai poissulkea asbestin esiintyminen sekä antaa toimenpideohjeet asbestipölyn poistamiseksi.
 
Asiakkaanamme voit aina varmistua siitä, että ilmamittaus tehdään aggressiivisella ilmamittausmenetelmällä eli pintoja harjaamalla. Ainoastaan tätä menetelmää käyttävä mittaaja pystyy varmistamaan, että saneerattu tila on varmasti puhdas asbestista jokaista nurkkaa myöden. Ilmanäytteen keräämme kalibroidulla näytteenottopumpulla asbestikeräimeen ja näyte tutkitaan laboratoriossa elektronimikroskoopilla.
 
 
 
Kysy lisää asbestimittauspalveluistamme, vastaamme mielellämme kysymyksiinne!